Week 50-2011

12-12

Kerstpakket gekregen vandaag. Er gebeurt fotografisch gezien niet zo gek veel deze weken. Gisteren 4-span gereden (koud!) en 's middags naar Hilversum geweest naar de beeld en geluid experience. Maar daar mocht je niet fotograferen en de buitenkant had ik al eens gedaan. Vandaag een dagdienst dan kom je ook nergens meer toe. Donker als je moet gaan en donker als je thuis komt... ;-( En ik werk deze week ook nog eens 6 dagen (door een ruiling). Het hoogtepunt zal dan donderdagmorgen eventueel moeten worden. Maud heeft me gevraagd een uurtje op te passen dan. Ik zal weer blij zijn als deze maand voorbij is.
Voor een paar centen koop je van die gekleurde (correctie-)gels op je flitser. Links zonder correctiegel en rechts met een FULL CTO correctiegel. De linkerfoto lijkt dan misschien "mooier/warmer" van kleur maar de rechterfoto is de werkelijkheid van wat je ziet. Die muur en lamp zijn namelijk lang niet zo geel als op de linkerfoto. Ik denk dat als er mensen (huidtinten) een rol gaan spelen (samen met kunstlicht) dat zo'n correctiegel wel aan te bevelen is.
13-12

Wie zou dat bedenken? Toppunt van december-troosteloosheid: Een kerstboom boven op een afvalberg op een bedrijventerrein. Als je alleen al bedenkt hoeveel meter snoer er nodig is om de lampjes te laten branden. Ik vind het volslagen belachelijk, maar ja... wie ben ik? En hoe meer van die kitsch-kerstdingen ik ga zien hoe meer het me gaat tegenstaan. En hoe meer mensen in m'n bus stappen met allerhande kersttroepinkopen hoe minder ik er aan ga doen. Sterker nog, het staat me al tegen allemaal en ik ga er helemaal niks aan doen. Nee, zelfs geen kerstkaarten of een boom. Ik heb er echt NIKS mee.
Als je dit toch ziet wil je òf een winterslaap houden, òf naar een tropisch eiland waar ze geen kerstmis hebben of zich daarbij tenminste een beetje ingetogen gedragen. Dit is stationshal in Arnhem die is zo lek als een mandje. Er komt een vaag idee bij me op wat ik volgend jaar december zou willen gaan doen, alleen ontbreekt het me daarvoor aan genoeg vrije dagen.
Onlangs was ik gevraagd foto's te maken tijdens een begrafenisdienst in de kerk. Het was niet de bedoeling om me van hot naar her te verplaatsen. Daar waar ik mijn plekje had ingenomen werd ik geacht zoveel mogelijk te blijven staan. Rechtstreeks flitsen met de telelens was dus in de meeste gevallen mijn enige optie. Maar de pianoman zat vlak bij me en zie hier het verschil tussen rechtstreeks flitsen of via de muur tegenover de man. (Links van mij dus). Ondanks dat het een bruinige muur was, was het toch een betere optie dan de rechtstreekse flits. Altijd om je heen kijken dus of er iets is om tegen te bounchen met je flitser. De rechter vind ik zo wie zo ook beter van standpunt, de kerkramen komen mooi in beeld en daarmee dan ook meer licht. Belichting zo goed mogelijk instellen op de achtergrond en vervolgens indirect (TTL) inflitsen en eventueel je flitslichtcompensatie aanpassen. In dit geval heb ik een spotmeting gedaan op half raam en half muur.
14-12

Die deprimerende boom nog maar eens een keer. (De eindhalte ligt er tegenover). Ze hebben de lampjes nog geen eens tot in de top gedaan. Snoer te kort zeker ;-/ Past goed bij mijn humeur... heb ik morgen ineens een vroege dienst ipv de late die ik volgens rooster heb. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn maar ik zou op Rosanna passen morgenochtend. Dat gaat nu dus niet :-( en dat zag ik net pas toen ik afgewerkt was. Dus nu moet er door Maud op de valreep nog andere oppas gezocht worden.
15-12

M'n oppasfeestje ging dan wel niet door, na het werken ben ik wel mee geweest naar het consultatiebureau alwaar Rosanna haar eerste twee inentingen heeft gekregen.
Meten...
Hoofdomtrek...
Wegen...
Ze groeit goed! Als ik haar hier zo zie dan zou ik bijna denken dat ze roodharig word... dat zou toch wat zijn zeg!! Prachtig vind ik dat. (Maud's oma van vaders kant had rood haar dus ik blijf hopen).
Hé... ik heb een hand !
Ja hier lacht ze nog naar je, de wijkverpleegkundige.
En even later prikt ze zomaar in je beide beentjes... het kreng ;-/
Mooie pleisters erop en klaar!
O ja, die grafiekjes... daar zijn ze nog steeds dol op. O wee als je niet volgens het grafiekje gaat ;-/
Snik ! Gelukkig troost mama je. (De eerste kindermishandeling zit er op).
17-12

Ben blij met deze foto, zowel in kleur (hierboven) als in zwart/wit. Ik heb hem in kleur op ILFORD smooth mat papier afgedrukt in een lijst zitten.
(Kan ik de hele dag naar haar kijken...)